Doe-tips

Langlaufen op de Sallandse Heuvelrug

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 175 x bekeken

Vanaf maandag 8 februari 10.00 uur kan er gelanglauft worden op de Sallandse Heuvelrug.

Langlaufen bij de Wilgenweard

‘Het is fantastisch dat er zoveel sneeuw voorspeld is. Toch hebben we getwijfeld over het aanbieden van langlaufen. In overleg met de Veiligheidsregio Twente hebben we een protocol opgesteld om het langlaufen veilig te kunnen aanbieden’ vertelt Herman Pronk van de Wilgenweard. ‘Reserveren is verplicht en we werken met tijdslots. Daarmee voorkomen we dat er een samenscholing ontstaat. Per 5 minuten kunnen er maximaal 2 mensen vertrekken’ meldt Pronk. ‘We maken ook geen routes, ook weer om te zorgen voor spreiding. Mensen bepalen zelf waar ze gaan langlaufen. Dat kan vanaf de Wilgenweard maar ook vanaf een ander punt op de Sallandse Heuvelrug.’

Unieke kans

Het is alweer 8 jaar geleden dat er voor het laatst gelanglauft kon worden. ‘Heel bijzonder, zo vaak is er in Nederland niet de gelegenheid om te langlaufen. Helaas kunnen we geen aprés ski aanbieden. Maar het is echt een unieke kans om de lange latten onder te knopen’ meent Pronk.

Verhuur materialen voor langlaufen

De langlaufschoenen, ski's en stokken worden in sets per 3 uur verhuurd. Schoenen zijn er in maat 34 t/m 47. Reserveren is verplicht en kan via de site. Het langlaufen is mogelijk vanaf maandag 8 februari en zo lang de omstandigheden het toelaten.

Actuele info en reserveren Wilgenweard

Langlaufen bij camping de Holterberg

Ook in Holten is dan weer als vanouds de langlaufverhuur opgestart. Camping de Holterberg verhuurt al sinds jaar en dag langlaufski's en ook nu staan de latten weer klaar om opgehaald te worden.

Reserveren verplicht

Reserveren is verplicht en kan via de website van camping de Holterberg. Reserveren gaat per tijdblok.

Aantal personen

Er mogen maximaal twee personen buiten sporten, er wordt dus niet verhuurd aan groepen (tenzij het een gezin betreft).

Koek en Zopie

Er gaat op geen enkele manier eten of drinken verkocht worden in het restaurant. Wel is er als alles doorgaat buiten op het plein een kraam/afhaalpunt voor takeaway.

Actuele info en reserveren Holterberg

Veiligheid boven alles!

Zowel de Wilgenweard als camping de Holterberg vragen iedereen zich te houden aan de landelijke richtlijnen. Kom om te langlaufen en ga daarna weer naar huis. Heb je gezondheidsklachten blijf dan thuis.

Meer verhalen uit Salland