Doe-tips

Verslingerd aan de herfst

 • Geschreven door Rik
 • Leestijd Leestijd 4 minuten
 • Home 585 x bekeken

De herfst is volgens ons het mooiste seizoen van het jaar! De bladeren aan de bomen zorgen voor een prachtig kleurenpallet in het bos. De paddenstoelen springen als paddenstoelen uit de grond. Genieten van een warme chocolademelk en de open haard als je thuiskomt na een wandeling of fietstocht. De mountainbike kan flink getest worden op één van de uitdagende MTB-routes. En de boswachter staat klaar om je mee te nemen op een excursie, zodat je meer te weten komt over de natuur. Raak verslingerd aan de herfst in Salland!

 1. 10

  Op zoek naar paddenstoelen

  Als je aan de herfst denkt, denk je aan paddenstoelen! Je hebt ze in alle soorten en maten; groot en klein, gekleurd of heel onopvallend. Ze stinken of ruiken juist lekker, alles kan in paddenstoelenland! Tijdens de wandelingen in Salland kom je er genoeg tegen.

 2. 9

  Maak een natuurwandeling

  In de herfst verblijft Carolien van de blog Dream the World meerdere dagen in een huisje op het Landalpark Twenhaarsveld in Overijssel. Er is van alles te beleven in en rondom het park. Dit keer komt ze echter met één doel en dat is: wandelen op de Sallandse Heuvelrug.

  Bekijk ook onze mooiste herfstwandelingen op de Sallandse Heuvelrug.

 3. 8

  Racen door het bos

  De herfst is natuurlijk het seizoen om te gaan mountainbiken. Lekker racen door de bossen en als het kan lekker door de modder. Salland staat onder fanatieke mountainbikers bekend om zijn prachtige mountainbikeroutes. Volgens velen zelfs de beste van Nederland. Binnen het mountainbikenetwerk zijn verschillende routes uitgezet. De één wat pittiger dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde gemeen; je wordt uitgedaagd in een mooie omgeving. Pak dus snel je mountainbike en kom naar Salland!

 4. 7

  Beleef de natuur met kinderen

  De herfst is het jaargetijde om met de kinderen de natuur in te gaan. Lekker uitwaaien met elkaar en de natuur ontdekken. Ga op zoek naar paddenstoelen, verzamel gekleurde bladeren of eikels, en geniet van de frisse lucht. We hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

 5. 6

  Uitjes bij slecht weer

  Mocht het echt heel slecht weer zijn, dan zijn er nog genoeg leuke activiteiten te doen in Salland. Ga naar een overdekte speeltuin of een zwembad, of bezoek een museum. Je vakantie valt hiermee zeker niet in het water.

 6. 5

  Doe mee aan de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse

  Dit jaar had de 13e editie van de Sallandse Wandelvierdaagse plaats moeten vinden. Helaas kan dit vanwege de corona-maatregelen geen doorgang vinden, maar wees niet getreurd! Want de organisatie heeft in samenwerking met Sallandse ondernemers en partners voor een alternatieve oplossing gezorgd zodat je tóch de Sallandse Wandelvierdaagse kunnen lopen.

 7. 4

  Bezoek het Natuurmuseum Holterberg

  In het Natuurmuseum Holterberg is er in de maand oktober ontzettend veel te doen. Het museum is sowieso de moeite waard om te bezoeken. Maar in oktober des te meer, want dan worden er toffe activiteiten georganiseerd zoals de Big Draw waarin je uitgenodigd wordt om te tekenen en een paddenstoelenwandeling. Bekijk ook dit filmpje van het Natuurmuseum waarin je meer over het museum te weten komt.

 8. 3

  Maak een ezeltocht bij Kinderboerderij Dondertman

  Kinderboerderij Dondertman biedt sinds kort een unieke wandeltocht met ezels aan. Dit geheel verzorgde arrangement, met gids en picknick op een fantastisch uitkijkpunt op de Sallandse Heuvelrug is een ware belevenis als je van natuur, ontspanning, wandelen en uiteraard van dieren (ezels) houdt. Alleen mogelijk op reservering.

 9. 2

  Fiets de slinger van Salland

  Wil je op ontdekkingstocht gaan met de fiets door Salland en de verhalen te weten komen achter de Sallandse landgoederen, boerderijen of de sagen en legenden? Fiets dan de Slinger van Salland. De Slinger van Salland zijn fietsroutes die door Salland slingeren waarbij je meer komt te weten over de geschiedenis en het landschap van Salland.

 10. 1

  Halloween in Avonturenpark Hellendoorn

  In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het Avonturenpark omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Het volledige park is aangekleed (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), er zijn extra activiteiten, spookhuizen en op 14, 17 én 24 oktober 2020 worden er unieke Halloweenavonden georganiseerd.

Meer verhalen uit Salland