Doe-tips

Verslingerd aan de herfst

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 1370 x bekeken

De herfst is volgens ons het mooiste seizoen van het jaar! De bladeren aan de bomen zorgen voor een prachtig kleurenpallet in het bos. De paddenstoelen springen als paddenstoelen uit de grond. Genieten van een warme chocolademelk en de open haard als je thuiskomt na een wandeling of fietstocht. De mountainbike kan flink getest worden op één van de uitdagende MTB-routes. En de boswachter staat klaar om je mee te nemen op een excursie, zodat je meer te weten komt over de natuur. Raak verslingerd aan de herfst in Salland!

 1. 8

  Op zoek naar paddenstoelen

  Als je aan de herfst denkt, denk je aan paddenstoelen! Je hebt ze in alle soorten en maten; groot en klein, gekleurd of heel onopvallend. Ze stinken of ruiken juist lekker, alles kan in paddenstoelenland! Tijdens de wandelingen in Salland kom je er genoeg tegen.

 2. 7

  Beestachtige uitjes

  Knuffelen met cavia’s, in de wei met geitjes en schaapjes en op zoek naar dino’s. Een dagje met het hele gezin tussen de dieren is vermakelijk, leerzaam en gezellig. We hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

 3. 6

  Racen door het bos

  De herfst is natuurlijk het seizoen om te gaan mountainbiken. Lekker racen door de bossen en als het kan lekker door de modder. Salland staat onder fanatieke mountainbikers bekend om zijn prachtige mountainbikeroutes. Volgens velen zelfs de beste van Nederland. Binnen het mountainbikenetwerk zijn verschillende routes uitgezet. De één wat pittiger dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde gemeen; je wordt uitgedaagd in een mooie omgeving. Pak dus snel je mountainbike en kom naar Salland!

 4. 5

  Uitjes bij slecht weer

  Mocht het echt heel slecht weer zijn, dan zijn er nog genoeg leuke activiteiten te doen in Salland. Ga naar een overdekte speeltuin of een zwembad, of bezoek een museum. Je vakantie valt hiermee zeker niet in het water.

 5. 4

  Bezoek een museum

  Kom cultuursnuiven bij een museum in de regio! Stap een historisch gebouw binnen, leer alles over de Sallandse natuur of ontdek juist moderne kunst. Voor jong tot oud valt er nog van alles te zien en doen.

 6. 3

  Bezoek het Natuurmuseum Holterberg

  In het Natuurmuseum Holterberg is er in de maand oktober ontzettend veel te doen. Het museum is sowieso de moeite waard om te bezoeken. Maar in oktober des te meer, want dan worden er toffe activiteiten georganiseerd zoals de Big Draw waarin je uitgenodigd wordt om te tekenen en een paddenstoelenwandeling. Bekijk ook dit filmpje van het Natuurmuseum waarin je meer over het museum te weten komt.

 7. 2

  Fiets de slinger van Salland

  Wil je op ontdekkingstocht gaan met de fiets door Salland en de verhalen te weten komen achter de Sallandse landgoederen, boerderijen of de sagen en legenden? Fiets dan de Slinger van Salland. De Slinger van Salland zijn fietsroutes die door Salland slingeren waarbij je meer komt te weten over de geschiedenis en het landschap van Salland.

 8. 1

  Halloween in Avonturenpark Hellendoorn

  In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het Avonturenpark omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Het volledige park is aangekleed (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), er zijn extra activiteiten, spookhuizen en op 15, 22 én 29 oktober 2022 worden er unieke Halloweenavonden georganiseerd.

Meer verhalen uit Salland