Ontdek Salland

Wandelen en winkelen in Olst en Wijhe

  • Home 652 x bekeken

Shoppen en wandelen combineren? Dan is het zeker de moeite waard om de wandelroute Olst-Wijhe te lopen. Deze wandelroute van 25km neemt je mee langs de landgoederen, de rivier de IJssel, het Sallandse coulisselandschap, groene bossen, het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden, idyllische buurtschappen en de gezellige centra van Olst en Wijhe. Je kunt de route in 1 dag lopen, lekker blijven slapen en de volgende dag genieten van het gastvrije en gemoedelijke Olst en Wijhe, met haar onderscheidende winkels en knusse restaurantjes.

Dag 1

10:00

Welkom in Olst

Welkom op station Olst! Start je wandeling door het charmante centrum richting Bökkers Mölle. In de ambachtelijke bakkerij bakt Bastiaan de lekkerste broden en koeken… rechtstreeks op de stenen ovenvloer gebakken! Vervolg je route richting de Duursche Waarden. Dit natuurreservaat laat zien hoe het hier vele jaren geleden geweest moet zijn, doordat de natuur hier alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. De kans is groot dat u onderweg oog in oog komt te staan met Schotse Hooglanders en IJslandse paarden.

Aan de rand van dit natuurgebied ligt het Infocentrum IJssel Den Nul. Hier is een vaste expositie te bezichtigen over de de IJssel.

Duursche Waarden
Duursche Waarden

13:00

Lunch in Wijhe

Je arriveert in Wijhe. Tijd om te lunchen! In de Langstraat vind je een aantal gezellige lunchadresjes, zoals Oranjerie, Proathuus, GAAV en De Slinger. Ook kun je voor een kopje koffie en producten van dichtbij op de Molenbelt bij het sfeervolle Taverna De Molen 1703 terecht.

15:00

Wandelen langs landhuizen

Landgoed de Gelder
Landgoed de Gelder

Na de lunch vervolg je je route richting Landgoed de Gelder. Landgoed de Gelder begon als een voornaam huis en transformeerde na een aantal verbouwingen tot een havezate, die werd afgebroken in 1913. Het landgoed van ruim 200 hectare is wel bewaard gebleven. Je wandelt vervolgens door het typische Sallandse coulisselandschap, met haar bossen en weilanden terug naar Olst. Beëindig deze fijne wandeling bij de Olsterhof, een prachtig sfeervol landhuis in het centrum van Olst waarin een sfeervolle lifestyle winkel is gevestigd. Tevens koffie- en theeschenkerij.

17:00

Overnachten

In de nabijheid van Olst maar ook rondom Wijhe heb je verschillende fijne mogelijkheden om te overnachten.

18:30

Gezellig dineren

Gezellig eten in Wijhe bij Oranjerie, Proathuus, GAAV en De Slinger. Ook kun je op de Molenbelt bij het kunstzinnige en sfeervolle Gallerie Brasserie 1703 terecht. In Olst e.o. in het centrum of bij Hotel Gaia.

Hotel Gaia
Hotel Gaia

Dag 2

10:00

Shoppen!

Na een fijn ontbijt kan de nieuwe dag weer beginnen. Je kunt heerlijk shoppen in zowel Wijhe als Olst. Beide dorpen zijn goed bereikbaar met trein, auto en fiets. Parkeren met de auto is overal gratis. Je vindt er onderscheidende winkels, ambachten en lokale verrassingen. Je maakt er kennis met passievolle ondernemers die je graag verwelkomen. Kortom, in Wijhe en Olst stroomt de IJssel en zoveel meer!

Meer verhalen uit Salland