Wereldtijdpad

Wandelen of fietsen ‘door de tijd’

Wanneer je iets bijzonders en speciaals wilt beleven, loop of fiets dan eens een rondje ‘door de tijd’. Het Wereldtijdpad dat tussen Rijssen en Holten ligt, is de grootste tijdlijn ter wereld. Veel gebeurtenissen die sinds de jaartelling plaatvonden zijn letterlijk op een rij gezet.

Ieder jaar zijn eigen paaltje

Langs de route staan meer dan 2000 jaarpaaltjes zo’n 25 meter uit elkaar. Aan ieder jaarpaaltje zit een kubus met op elke zijde een weetje en een plaatje van een specifiek jaar. De eerste jaarpaal staat op Het Schild in het centrum van Rijssen. De laatste staat in het centrum van Holten.

Themawandelingen

Je kunt gebruik maken van de themawandelingen die langs het Wereldtijdpad zijn uitgezet. Ontdek de rode lijn in de gebeurtenissen die door de jaren heen hebben plaatsgevonden in onze regio, Nederland, Europa en daarbuiten. Het 50 kilometer lange tijdpad, is opgesplitst in verschillende themawandelingen met een lengte van 4 tot 10 kilometer. Je kunt hier denken aan: de geboorte van Nederland in 50 tweets, 21 dingen die je moet weten voor je 12 bent, de geschiedenis van de Olympische spelen en wandelen met Jeroen Bos. Zo kun je een thema kiezen wat jij interessant vindt of bij je past.

Fietsen

Ook aan de fietsliefhebber is gedacht. Er zijn een aantal fietstochten uitgezet met een lengte van 25 tot 45 km. De fietsroutes lopen deels langs het Wereldtijdpad en deels langs knooppunten van het fietsnetwerk Twente. Hierdoor kun je verschillende bezienswaardigheden en attracties in Rijssen-Holten aan doen en genieten van de mooie omgeving. De nieuwe, veertig kilometer lange fietsroute, met een startpunt in Rijssen en Holten heeft als titel ‘De ijskoude start van Rijssen-Holten’ en is een zoektocht naar 200.000 jaar oude sporen in het landschap van onze gemeente. De tocht voert onder meer langs de Holterberg, de Elsenerbeek, de Regge en over de Zuurberg en de Beuseberg. Kortom een bijzondere belevenis.

Informatie

Alle informatie, routes en tips zijn te vinden op wereldtijdpad.nl. Wanneer je de informatie graag op je mobiel wilt bekijken kun je gebruik maken van de mobiele site wtpmobiel.nl.

Voorzieningen

Type route

  • Recreatief fietsen
  • Wandelroute