Route-tips

De 4 mooiste wandelroutes in Holten om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 1 minuten
 • Home 963 x bekeken

Wie aan Holten denkt, denkt aan Holterberg. Met het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug als decor is dit de perfecte omgeving voor een wandeling. Met als beloning een prachtig uitzicht over de heide.

 1. 4

  Wandelnetwerk

  Voor wandelaars en natuurliefhebbers is Holten met de Holterberg en Rijssen met het Reggedal een echte aanrader. Via het Wandelnetwerk, wat bestaat uit routepaaltjes met gekleurde routemarkeringen, ontdekt u de mooiste plekjes.

 2. 3

  Sallandse Zandloper

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil.

 3. 2

  Wereldtijdpad

  Het Wereldtijdpad is een wandelpad dat loopt langs 's werelds grootste tijdlijn. Het is enig in zijn soort en verbindt Rijssen met Holten. Het 50 km lange traject is opgeknipt in 9 rondwandelingen (4 to 10 km).

 4. 1

  Wandelroute Holterberg

  De Holterberg is een uniek en zeer gevarieerd natuurgebied. De combinatie van grote bossen, prachtige heidevelden en veel reliëf biedt mogelijkheden voor vele mooie wandelingen.

  Het officiële startpunt van de wandelroute Holterberg is het NS-Station in Holten. De route kun je wandelen via het de bewegwijzering van het Wandelnetwerk.

Meer verhalen uit Salland