Expositie: Wel goed voor een meisje

Foto: Bibliotheek Deventer

01 - 31 maart

Fleur's passie voor skateboarden zie je terug in de boards die ze verslonden heeft door de jaren heen. Die skateboards vertellen allemaal een verhaal: vanaf toen Fleur zeven jaar oud was tot nu. Begeleid door persoonlijke anekdotes en foto's word je in deze expo meegenomen in haar wereld.

De 21-jarige Fleur is net afgestudeerd aan de studie creatief vakman hout en design aan het Cibap. Samen met één ander meisje was zij als 7-jarige altijd het enige meisje bij skatepark Burnside in Deventer. Tegenwoordig organiseert ze op diezelfde plek de Girlside Skatenight: ''een kicken avond voor meiden, dames en iedereen die zich fijn voelt tussen de dames. Ervaren of voor de eerste keer op een board.''

In al die jaren heeft ze heel wat skateboards versleten. Van wedstrijden tot in de straten van Deventer en natuurlijk bij haar thuishonk Burnside. In deze expositie laat Fleur een aantal skateboards zien die een moment in haar leven markeren. Als een rode draad door haar leven.

Praktische informatie
De expositie is de hele maand maart te zien in de Bibliotheek Centrum, deze expositie is onderdeel van het programma rondom Internationale Vrouwendag 2024 en is te vinden op de tweede verdieping.

Klik hier voor meer informatie over het programma rondom Internationale Vrouwendag in de Bibliotheek.↵ Bekijk de actuele openingstijden van de Bibliotheek Centrum hier.

Wanneer

1 mrt - 31 mrt 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Contactinformatie

De Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
7411PK Deventer