Natuurlijk Avontuurlijk

Nijverdal

Hartje Nijverdal: hartstikke gezellig!
Nijverdal is ‘The place to be’ om even te ontspannen te shoppen. Wandel door de gezellige straatjes van het dorp, langs de charmante winkeltjes, de genoeglijke cafeetjes en gezellige terrasjes. Nijverdal heeft het allemaal!
Laat je op de zaterdagmarkt inpalmen door de authentieke marktkooplui in het centrum en geniet van het bruisende Nijverdal.

Fiets- en wandelroutes

Op de kaart

Ontdek de fiets- en wandelroutes

Alles op een rijtje

Inspirerende verhalen

Ontdek de Sallandse Heuvelrug

De leukste adresjes in Nijverdal

Hartstikke gezellig

Hartje Nijverdal

Wie (boven) op de Nijverdalse Berg vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer naar Nijverdal kijkt wordt onthaald op een prachtig dorpsaangezicht, dat zich beneden in het dal ontvouwt. Een uniek dorp, omsloten door een overweldigende natuur. Met een inwonertal van bijna 25.000 inwoners wordt het dorp gesplitst door de rivier De Regge, waardoor het deels in Twente en deels in Salland ligt. Gesticht, aan de voet van wat nu het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is, door de Engelse textielbaron Thomas Ainsworth.

De textielfabrieken uit het verleden, vormden door de geschiedenis heen de rode draad naar de huidige geavanceerde Nijverdalse textielindustrie van Koninklijke Nijverdal Ten Cate, die bestaat uit het fabriceren van antiballistische materialen, composieten voor de ruimtevaart en kunstgrasvezels voor sport. Over deze textielhistorie is een bewegwijzerde wandelroute beschikbaar genaamd De Nijvere Loper. De route is ongeveer 5 kilometer en neemt je mee terug naar het textielverleden van Nijverdal.

Activiteitenkalender

Evenementen in Nijverdal