Altijd wat te doen!

Heeten

Heeten is een dorpje tussen Deventer en Raalte. Landelijk, maar in de buurt van een grote stad. Op geen 10 kilometer van de Holterberg waar je fijn kunt genieten van de prachtige natuur. Nieuw Heeten, een klein plaatsje zes kilometer ten oosten van het dorp Heeten, is naar Heeten vernoemd.

Op de kaart

Fiets- en wandelroutes

Heerlijk genieten

Ontdek al wandelend of fietsend Heeten

Inspirerende verhalen

Ontdek Heeten

De leukste adresjes

Uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten

Het dorp Heeten is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Ook voor een bezoek aan het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ben je hier aan het juiste adres. Eind augustus verandert het Nationaal Park dan ook in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Zeker de moeite waard om dan de paarse loper te wandelen of te fietsen! Ook heeft het Nationaal Park talloze andere wandel-, fiets-, mountainbike-, en paardrijroutes.

Slinger Oer-Vuur-IJzer

In 1994 werden er uitzonderlijke historische vondsten gedaan in Heeten. Een grootschalige nederzetting van Germanen in de 3e en 4e eeuw. Zij leefden van o.a. grootschalige ijzerproductie uit het oer wat in de bodem zat. Het dorp Heeten werd door deze vondsten een archeologische schat van formaat. Deze fietsroute slingert je door het Sallandse landschap en laat je tegelijkertijd kennis maken met de geschiedenis van de Germanen.