Volkshuis Deventer

Laat je ongewoon goed in de watten leggen
Het Volkshuis is een ongewoon goed lunchcafé in hartje Deventer. Ongewoon omdat er twintig

Laat je ongewoon goed in de watten leggen Het Volkshuis is een ongewoon goed lunchcafé in hartje Deventer. Ongewoon omdat er twintig mensen met een verstandelijke handicap werken. Goed omdat we de lekkerste gerechten en dranken serveren die we maken van verse producten, het liefst biologisch en uit de regio. In het Volkshuis is plaats voor veertig gasten; we hebben een terras, verhuren zalen en verzorgen catering. Stichting Het Volkshuis Deventer werd in 2000 opgericht om de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de Deventer samenleving te stimuleren.

Wisselend menu We hebben ieder seizoen een ander menu. Daarmee verrassen we onze gasten met gerechten die bij het weer passen. Onze medewerkers gaan de uitdaging aan om iedere drie maanden andere gerechten te koken. We zijn trots op onze nieuwe inrichting, bedrijfskleding en logo. Het is modern, stoer en warm met veel verschillende elementen; omdat wij allemaal anders zijn en toch bij elkaar horen.

Monumentaal pand Het pand was oorspronkelijk in gebruik als koetshuis. Tijdens de tweede Wereldoorlog werd het gevorderd door de bezetters. Daarna kwam het in handen van de woningbouwvereniging die het restaureerde. Vanaf 2000 huurt stichting Volkshuis het pand van Iedereen1. In januari 2012 werden de bovenverdiepingen verwoest door een grote brand. Op 1 oktober van dat jaar vierden we de heropening van de zalen.

Feestje vieren, cursus geven en vergaderen Onze zalen op de eerste en tweede verdieping zijn modern ingericht en zeer geschikt voor heidagen, vergaderingen en cursussen. De J&R-zaal op de eerste verdieping biedt plaats aan twaalf personen. De Leo Kuypers-kamer is zeer geschikt voor coachgesprekken en besprekingen met twee tot vier mensen. De Pactum-zaal op de tweede verdieping bestaat uit een sfeervolle zolder met plaats voor veertig personen. Deze zaal leent zich uitstekend voor trainingen, workshops, vergaderingen, recepties en feestjes. De zalen zijn voorzien van digiborden. Onze medewerkers verwennen je graag met de lekkerste hapjes en drankjes.