Museum Averlo-Frieswijk-Schalkhaar

Museum AFS heeft 4 collecties voor u in petto die u versteld doen staan!

3 mei - 31 dec 2022

Niet alleen een bijzondere verzameling oude gebruikersvoorwerpen van Geert Obdeijn, maar ook een unieke collectie landbouwminiaturen.

Landbouw miniaturen

Verbaas je over de vele miniatuurtrekkers en ontdek welke landbouwwerktuigen er allemaal zijn. Maak een sprong in het agrarische verleden aan de hand van oude posters en afbeeldingen.

Geert Obdeijn

Reis terug in de tijd aan de hand van gebruiksvoorwerpen van vroeger. Herinneringen komen boven bij het zien van de vele herkenbare voorwerpen uit het verleden.

Dorpsarchief Schalkhaar

Wisselende fototentoonstellingen laten u het leven zien in en om Schalkhaar in lang vervlogen tijden. Het unieke beeldmateriaal van zowel het dorp als het Sallandse platteland toont niet alleen het dagelijks leven van vroeger, maar ook speciale evenementen uit het verleden.

Filmcollectie Sonnenberg

Vandaag..., is morgen gisteren. Schalkhaar en omgeving vastgelegd in film, tekst en ander bijzonder archiefmateriaal uit de omvangrijke collectie van Herman Sonnenberg.

DE KOFFIE STAAT KLAAR

Rustpunt

Even bijkomen tijdens een fiets- of wandeltocht? Kom gezellig even aan bij het rustpunt van Museum AFS. IJs en snacks, fris of koffie, het kan allemaal.

Gezellig bieproaten in de huiskamer van Averlo & Frieswijk!

De ontmoetingsplek voor iedereen die zich verbonden voelt met Averlo, Frieswijk en Schalkhaar. Elke woensdagochtend staat de koffie is te pruttelen. Gezellig een bakkie, potje kaarten of herinneringen ophalen. Hier kan het allemaal! Voel je van harte welkom!

De koffie staat klaar, iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Opgave niet nodig. Koffie/thee € 1,50 met cake van het huis!

Wanneer

3 mei - 31 dec 2022
  • elke woensdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 1,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 3,00

Contactinformatie

Museum AFS
Frieswijkerweg 7
7433 RB Schalkhaar