MEERZICHT, de nieuwe roman van Marie de Meister

27 mei

Onlangs verscheen de nieuwe roman Meerzicht van Raaltense schrijfster Marie de Meister. En om dat te vieren zal ze op 27mei tussen 13 en 16uur signeren in Boekhandel Bruna (Ellenbroek), Herenstraat 19 te Raalte. Toegang is gratis.

Marie de Meister werd als Rikki Holtmaat geboren in Marienheem. Ze zat in Raalte op de Ulo en deed de MMS in Deventer. Ze komt nog geregeld terug naar Salland, om familie of oude schoolvriendinnen op te zoeken. Of gewoon om er te genieten van het bijzonder mooie landschap.

Holtmaat heeft als pseudoniem de naam De Meister gekozen omdat haar overgrootvader onder die naam bekend stond in het dorp Luttenberg omdat hij daar de schoolmeester was. Op die manier houdt ze mede de band met haar afkomst in stand. Zelf is ze meester in de rechten, nog een reden om zich 'meister' te noemen.

Marie de Meister begon in 1995 met het schrijven van verhalen en romans en heeft sindsdien een vijftal boeken gepubliceerd. De eerste drie als Rikki Holtmaat en de twee laatste onder de naam Marie de Meister. Haar laatste roman De stilte van Thé was een van de boeken die door het Boekenpanel van De Wereld Draait Door werd gekozen.

De vertelster in Meerzicht woont in een oud familiehuis dat wordt omgeven door een illegale camping. Na het overlijden van haar vader is ze, na 33 jaar, teruggekeerd naar haar geboorteplek. De verteller is schrijfster, maar heeft last van een writers block en probeert zichzelf op gang te helpen doormiddel van schrijfopdrachten. Zoals ‘beschrijf de omgeving’, of ‘maak een toneelstukje over het verhaal dat oma altijd vertelde’. Gaandeweg wordt duidelijk wat er zich in het verleden in deze verre uithoek van de polder heeft afgespeeld en wat dat met de vertelster heeft gedaan.

Meerzicht is verschenen bij Ambo-Anthos.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

het event is gratis

Contactinformatie

Bruna Ellenbroek
Herenstraat 19
8102 CN Raalte