Ode aan het landschap

Ontdek het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug

gisteren

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap.

Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

Maak zondag 26 juni of woensdag 27 juli om 14.00 uur een wandeling met een gids en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Tijdens de wandeling laat de gids u de bijzonderheden in het landschap zien. Waren het nu de ijstijden en de mens die het landschap gevormd hebben of liep er toch ooit een reus uit Pruisen door Nederland?

Wilt u liever fietsen en het landschap ontdekken? Dat kan ook, en wel op dinsdag 19 juli of woensdag 3 augustus. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 7,00

Contactinformatie

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal