Groepsarrangement Tour de Sallandse Boer

20 juli - 1 okt 2022

Salland Boert en Eet Bewust boeren en horeca ondernemers in de gemeente Olst-Wijhe hebben de handen ineen geslagen en samen het arrangement ‘Tour de Sallandse Boer’ bedacht. Een leuk groepsuitje voor bijvoorbeeld een familiedag of personeelsuitje.

Programma

De horeca ondernemer ontvangt een groep met koffie en wat lekkers. Vervolgens vertrekt de groep naar een boer, voor een excursie van ca. 1,5 uur. Op de boerderij mag de groep naast een rondleiding, helpen met werkzaamheden op de boerderij, een quiz doen of leuke creatieve workshop. Daarna gaat de groep terug naar het horeca bedrijf voor een smakelijke lunch of diner. Op deze manier wordt de groep op een laagdrempelige manier meegenomen in de ‘boer tot bord’ gedachte. Agrotoerisme Tour de Sallandse Boer laat mensen warm laten lopen voor het boerenland, middels leuke activiteiten en door te genieten van streekproducten.

Leon Ripperda, De restauranthouder uit Den Nul (Proeftuin van Salland) zag een kans en is er samen met Karin van der Toorn uit Wijhe, voorzitter van het streekteam van Salland Boert en Eet Bewust mee aan de slag gegaan. Hiermee wordt een betere verbinding gemaakt tussen boer en burger. Salland Boert en Eet Bewust is enthousiast over de samenwerking. Inmiddels zijn er zes restaurants in Olst-Wijhe en acht boeren enthousiast gemaakt voor de Tour de Sallandse Boer.

Een dagje horeca en boerenactiviteit kan op veel manieren ingevuld worden. Er zijn geen vaste programma’s, als je je aanmeldt voor een dagje boerenleven en horeca zijn er veel mogelijkheden. Wil je biggetjes knuffelen, mee de wei in of een boerderijspeurtocht doen? En qua restaurants is er ook genoeg keuze. De invulling kan dus alle kanten op. Leuk voor een familiedag of een bedrijfsuitje’. Vroeger had iedereen wel een boer in de familie. Tegenwoordig is de afstand tot voedselproducenten groter. Daarom is het zo goed om op een leuke manier te laten zien hoe het reilt en zeilt op de boerderij. Zo komen boeren weer dichter bij de consument te staan! Interesse? Meld je aan bij een van de deelnemende horeca bedrijven of boeren!

Deelnemende horeca: Brasserie opduur – Den Nul Proeftuin van Salland – Den Nul Schnitzelhuus Ruimzicht – Boskamp Eetcafe de Loswal – Wijhe Café Proathuus – Wijhe Kasteel de Haere – Olst

Deelnemende boeren: melkvee– en varkensbedrijf Schrijver – Wijhe Varkens– en melkveebedrijf Holtkuile – Wijhe Varkensbedrijf Logtenberg– Olst MRIJ Melkveebedrijf Lugtenberg – Olst Biologisch melkveebedrijf Valk– Broekland Melkveebedrijf Peters – Wijhe Melkveebedrijf Wijnhout – Wijhe

Meer informatie

Wanneer

20 jul - 1 okt 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Contactinformatie

Bij verschillende boeren en horecaondernemers in Olst-Wijhe