Roggemaaiersdag

Een mooie gelegenheid om deel te nemen aan oude landbouwgeschiedenis

6 augustus

De roggemaaiersdag van museum De Laarman is een mooie kans om de oude landbouwhistorie te zien en beleven

Het mag tegenwoordig simpel lijken, maar het oogsten van het land was vroeger harde arbeid. Met beperkte machines, vele handen en lange dagen werd vroeger de oogst binnen gehaald.

Wij laten deze oude tijden herleven tijdens de Roggemaaiersdag op zaterdag 6 augustus. Een prachtige kans om te geschiedenis te zien en misschien zelfs nog een handje te helpen. De akker waar de rogge gemaaid wordt, ligt tegenover het museum.

Er komen verschillende disciplines voorbij: Maaien en scherpen met de zicht, het binden van het koren, de garven aan gasten zetten en het maaien met een aflegger. Ook zal een oude graanmaaier uit het museum gehaald worden om te demonstreren hoe het laatste restje rogge snel geoogst kan worden.

De Roggemaaiersdag is een mooie kans om deel te nemen aan deze oude oogst-werkzaamheden. Vrijwilligers met jarenlange ervaring op het boerenland, leggen graag de kneepjes van het vak uit terwijl u ze helpt bij het aan de gast zetten van de gemaaide rogge.

Tijdens de Roggemaaiersdag kunt u tussen 10.00 en 15.00 uur ook een bezoek brengen aan de boerenmarkt en matjesmarkt bij Museum De Laarman.

Wanneer

-

Contactinformatie

Museum De Laarman
Butzelaarstraat 60
8105 AR Luttenberg