Taste of Jazz

18 sep 2022

Op zondag 18 september begint de concertreeks "Taste of Jazz" aan een nieuw seizoen. Die zondag zal de formatie 'Mosquito' hun nieuwe album 'Blakeyish' presenteren, een eerbetoon aan de beroemde jazzdrummer Art Blakey.

Het doorgeven van de muziektraditie waar jazz op is gestoeld, is een belangrijke taak voor ervaren muzikanten. Zo weten we dat Miles Davis graag jonge veelbelovende muzikanten in zijn formaties opnam, bijna een garantie voor een grote loopbaan daarna. MaarArt Blakey spande daarin wel de kroon. Nadat hij zelf het vak geleerd had van ervaren musici als Thelonious Monk, Charly Parker en Dizzy Gillespie, startte hij halverwege de jaren '50 de 'Jazz Messengers', een band waar gedurende 35 jaar vele talentvolle jonge muzikanten werden klaargestoomd voor het grote werk. We noemen hier Freddie Hubbard, Donald Byrd, Wayne Shorter en Chick Corea, maar de lijst is vele malen groter. In 2005 won Blakey de 'Grammy Lifetime Achievement Award' voor zijn levenslange bijdrage aan de jazzmuziek.

Line-up: • Arjan Stam - trompet • Ewout Dercksen - tenorsax • Pieter van Santen - piano • Uli Wentzlaff-Eggebert - contrabas • Erik Poorterman - drums

Wanneer

Contactinformatie

Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2
7411 TJ Deventer