ZO DOO WIEJLEU DAT!

Een eeuw Twente in beeld

eergisteren

Deze film vertelt het verhaal over een eeuw Twente. Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden? 'Zo Doo Wiejleu Dat' is een project van actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems

Aan de hand van filmarchiefbeelden, door vele Twentenaren zelf aangeleverd, maakten zij een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd.

Met 'Zo Doo Wiejleu Dat' hebben beide initiatiefnemers op basis van de oude beelden een bioscoopfilm gemaakt die de ziel van Twente blootlegt. Met onder meer evenementen, het dagelijks leven, tradities en gebruiken, sport en bedrijvigheid.

"Er is zoveel meer materiaal dan gedacht", zegt regisseur Erik Willems. "En het zijn eigenlijk altijd mooie dingen die zijn aangedragen. Het is heel rijk en heel divers filmmateriaal. Met heel veel gewone dingen bij huis of in een straat. Maar ook evenementen en veel Twentse folklore. Vooral de optelsom van dat alles is heel mooi. Het geeft het gevoel van: hier is geleefd, hier zijn dingen gebeurd."

'Zo is 't', zegt de Twentenaar. 'Zo doo wiejleu dat.' Dus: 'Goa'j met'?

Klik hier voor je ticket

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 8,50

Contactinformatie

Kulturhus Holten
Smidsbelt 6
7451BL Holten