Martin Luther Kingdienst

Ontmoetingskerk Rijssen

27 november

Een speciale kerkdienst rondom Martin Luther King in Rijssen. Het blijft (helaas) actueel, ook al is Martin Luther King 54 jaar geleden vermoord, nog steeds wordt hij regelmatig geciteerd en kent iedereen op de wereld deze Amerikaanse baptistendominee die de boodschap bracht dat Liefde altijd sterker is dan haat.

Aan ds Arjen van der Spek uit Zwartsluis werd de vraag gesteld: Wat spreekt u nu zo aan in de persoon van Dr Martin Luther King? Hij vertelt er het volgende over: “De preken van Dr King spreken me enorm aan. Daarin gaat het over de vraag: Hoe vertaal je nu de oproep van Jezus om te leven uit liefde in de praktijk van alledag. In de tijd van King was dat heel erg spannend. Want hoe leef je in liefde als je dagelijks te maken krijgt met haatberichten, bommeldingen en bomaanslagen, als je kinderen met de dood worden bedreigd? Hij wist dat het hem eens zijn leven zou kosten en dan toch doorgaan op de weg van de geweldloosheid, hoe doe je dat? Hij heeft met zijn beweging van geweldloosheid een enorme verandering teweeggebracht. Nee, de haat is niet verdwenen, en racisme is er nog steeds, maar zijn invloed is er ook tot op de huidige dag. En daarom is zijn boodschap ook zo actueel.

Dit verhaal dat onder de noemer ‘We as a people!’ als kerkdienst wordt gebracht verdient het om verteld te worden. En om dat verhaal te vertellen zijn de Blackgospel liederen noodzakelijk, want de spanning welke in die liederen ligt, die hoort bij zo’n verhaal. Een vijfkoppige band en een gospelkoor van 8 heren en 9 dames zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial aan Martin Luther King. We verheugen ons enorm om de dienst ook in de Ontmoetingskerk te mogen brengen. De Elvis-diensten destijds waren altijd heel erg goed bezocht, we hopen ook nu weer op een volle kerk om het gedachtengoed van Martin Luther King aan zoveel mogelijk mensen te kunnen brengen. Iedereen is van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op:

www.themarchofmartin.nl

Wanneer

-

Contactinformatie

Ontmoetingskerk
Boomkamp 4
Rijssen