Dauwtrappen op de Sallandse heuvelrug

Ga mee door de dauw naar het dal

18 mei 2023

Misschien is het wel het mooiste moment van de dag: het wordt licht, de zon komt op, de mystieke sfeer en de stilte. Kom vroeg uit de veren voor een wandeling door de bedauwde velden, zie en hoor de natuur ontwaken.

De zonsopkomst tegemoet. Langzaam zie je de ochtendnevel optrekken. Of zijn het toch de witte wieven uit de sage? Onderweg staan we op mooie plekken stil voor een verhaal, of gewoon om te genieten. Wil je met blote voeten in de dauw? Het schijnt volgens oud gebruik goed te zijn tegen zomersproeten. natuurlijk mag dat! Wel of geen blote voeten, het wordt vast en zeker een frisse start van je dag!

Start
Stap op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, vroeg uit de veren en kom dauwtrappen over de Sallandse heuvelrug. Met een gids van Staatsbosbeheer maakt u een wandeling door het bos en over de heidevelden, de zonsopkomst tegemoet. Om 4.30 uur start de wandeling. We maken een stevige wandeling, van ongeveer twee en een half uur, door het mooie natuurgebied de Sallandse Heuvelrug.

Rijtoer
Wilt u liever een dauwtrap-rijtoer dan kunt u de heideslak boeken. De heideslak, een Electro-kar, vertrekt om 5.00 uur en kunt u via de website boeken. https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/met-de-heideslak-over-de-sallandse-heuvelrug-themarit

Startpunt en ontbijt
Het startpunt van de wandeling en het vertrekpunt van de heideslak is het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal. Na de wandeling is het natuurlijk heerlijk genieten van een lekker ontbijt in ons restaurant Buitengewoon Lekker. Het ontbijt kunt u bijboeken bij uw aanmelding.

Meld je aan
Aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/dauwtrappen-sallandse-heuvelrug

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 5,75
Entreeprijs Volwassenen
€ 10,00

Contactinformatie

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal