VIVIANE SASSEN | FABULOUS MONSTERS

NU TE ZIEN

17 juni - 24 sep 2023

Museum MORE | Kasteel Ruurlo en Dat Bolwerck presenteren in een dubbeltentoonstelling werk van fotograaf Viviane Sassen.

In Fabulous Monsters komen de twee disciplines aan bod die haar werk kenmerken: modefotografie en vrij fotografisch werk. Beide tentoonstellingen laten de uitzonderlijke surrealistische kwaliteit zien van Sassens fotografie. Fabulous Monsters onderzoekt het bewuste en het onbewuste, het licht en de schaduw. Daarbij richt de tentoonstelling in Kasteel Ruurlo zich meer op het bewuste, het licht en de erotiek van de psyche.

Voor deze dubbeltentoonstelling konden de twee culturele instellingen in Ruurlo en Zutphen rijkelijk putten uit het bijzondere en gevarieerde oeuvre dat Sassen in de loop der jaren opbouwde. Als fotograaf verwierf ze grote roem met campagnes voor internationale modemerken en haar werk wordt over de hele wereld tentoongesteld. De bijna 60 foto’s in de twee tentoonstellingen komen uit de fotoseries Venus & Mercury (2020), Cadavre Exquis ( 2020), Lexicon (2014), Roxane II (2017) en Of Mud and Lotus (2017).

In de dubbeltentoonstelling Fabulous Monsters onderzoekt fotograaf Viviane Sassen angsten en verlangens in het onderbewustzijn. Daarbij ligt de nadruk hier in Kasteel Ruurlo op de kleurrijke, lichte en sensuele kanten van het leven, terwijl in Dat Bolwerck (Zutphen) de innerlijke schaduw centraal staat.

Sassen maakte speciaal voor deze tentoonstelling een intuïtieve en persoonlijke keuze uit haar rijke oeuvre, waarbij het magisch denken en de droomwereld belangrijke uitgangspunten waren. Ze liet zich inspireren door Mathilde, de muze van Carel Willink, wier portret ook op deze verdieping is te zien. Op Sassens foto’s zijn veelal sterke, naakte vrouwen te zien, die de fotograaf als haar muzen ziet. Ze verbeeldt de schoonheid, kracht en intimiteit die ontstond door haar samenwerkingen met deze vrouwen.

Viviane Sassen verwierf grote roem met campagnes voor internationale modemerken en ook haar autonome werk wordt over de hele wereld tentoongesteld. In Fabulous Monsters zijn deze twee disciplines te zien, waarmee de variëteit en uitzonderlijke surrealistische kwaliteit van haar fotografische oeuvre worden belicht.

Wanneer

17 jun - 24 sep 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 19,50

Contactinformatie

Museum MORE
Hoofdstraat 28
7213CW Gorssel