Centrum Moskee

De Merkez Camii

24 augustus - 31 dec 2021

De Merkez Camii (Centrum Moskee) is in eerste instantie de gebedsruimte van moslims, die net als de kerk voor christenen midden in de gemeenschap staat. Meer en meer vervult de moskee naast zijn godsdienstige taak ook een sociale taak.

De moskee is tussen 2001 en 2003 gebouwd. Bureau Lema 5 verzorgde de architectuur. In de koepel hangt een vierhonderd kilo wegende paleizenkroon met 72 lichtjes in kristallen pegels.

Rondleidingen Centrum Moskee Deventer
Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal binnen de muren van een moskee gebeurt? De Centrum Moskee biedt gratis rondleidingen aan voor mensen die graag iets meer wil weten over een moskee en waar deze precies voor dient. Tijdens een rondleiding bezoek je onder andere het gebedshuis en maak je kennis met de gebeden, rituelen en vele andere activiteiten die de moskee biedt. Ook krijg je als bezoeker alle vrijheid en gelegenheid om vragen te stellen.

De rondleidingen in de Centrum Moskee vinden plaats op iedere 1e zaterdag van de maand van 9.00 tot 13.00 uur. De rondleiding is gratis toegankelijk en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Houdt wel rekening met de kledingvoorschriften in de moskee. Voor zowel mannen als vrouwen is het niet toegestaan de moskee in korte kleding te betreden en elke moskeebezoeker is verplicht zijn/haar schoenen uit te trekken bij het betreden van de gebedsruimte. De rondleidingen zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Je kan alleen, met familie of vrienden komen. Ook zijn er educatieve rondleidingen voor bijvoorbeeld scholen op andere dagen mogelijk.

Wanneer

24 aug - 31 dec 2021
  • elke 1e zaterdag van de maand: - uur

Contactinformatie

Centrum Moskee
Smyrnadwarsstraat 2
7413 BE Deventer