Doe-tips

Winteruitjes

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 194 x bekeken

Op zoek naar leuke winteractiviteiten in Salland? Dan is Salland een ideale bestemming voor winterpret. Er zijn voldoende locaties geopend en er valt genoeg te beleven, geheel corona-proof. Wij hebben de leukste winteruitjes voor je op een rijtje gezet, zodat jij optimaal kunt genieten. Raak verslingerd aan de winter in Salland!

 1. 7

  Haal een X-mas box

  De feestmaand december ziet er dit jaar voor iedereen anders uit. Gezellig thuis tafelen met je familie of een klein clubje mensen. Genieten van heerlijk eten, door jezelf bereid of misschien wel door je favoriete restaurant. Het is pas echt genieten met een feestelijk gedekte tafel. Loop jij ook elk jaar te stunten met waxinelichtjes, vaasjes en kerst strooimateriaal? Of weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Bestel dan snel een van de X-boxes. En je feesttafel is helemaal compleet. Dubbel genieten dus!

 2. 6

  Beeldentuin Mariënheem

  Tijdens deze editie zullen de winkel, galleries en De Beeldentuin, van maar liefst drie hectare, weer het decor zijn van de sfeervolle Winter Open Deur Dagen. Ook dit jaar zijn wij er weer in geslaagd om er een unieke beleving van te maken. Wij presenteren de nieuwste trends op woongebied met o.a. moderne zitmeubelen, wandbekleding, designverlichting van het merk Stout en luxe interieurstoffen van verschillende hoogstaande merken, zoals Chivasso, Carlucci, Fabricut, Jab Anstoutz, Kai, Kanchi, S. Harris, Silvera Home, Soleil Bleu, Stroheim, Trend, Vervain en York. Dit alles zal in diverse stijlkamers gecombineerd worden met prachtige antieke stukken en unieke decoratie

 3. 5

  Avonturenpad

  Tijdens deze wandeling voer je opdrachten uit en ontrafel je de antwoorden van het boerenverstandsspel. Deze tocht is voor elk wat wils, durfals, sterke mensen, denkers, natuurliefhebbers, iedereen is nodig om tot de juiste oplossingen te komen.

 4. 4

  Kastelen winter walking dinner

  Een echte Walking Dinner en volg de lichtjes door het bos. Je wandelt van Kasteel naar Kasteel over prachtige landgoederen, onderweg wordt je verrast door lekkernijen. Je geniet gedurende de avond een heerlijke 4 gangen proeverij. Je kan individueel opgeven, maar ook in groepjes van max. 2 personen.

 5. 3

  Maak een wandeling door het bos

  Wist je dat de Kerstman graag in het bos is? Hij woont in het Hoge Noorden tussen de bomen waar ook de elfjes en kabouters wonen. Maak met elkaar de wandeling door het bos en doe allemaal Kerstmannen en -vrouwen spelletjes. De hulpkerstmannen wijzen je de weg. De eerste Kerstman staat naast de bult met zand (dassenburcht). Vandaar loop je de route langs de Kerstmannen. Bij iedere Kerstman met rode muts is er een opdrachtje/spelletje.

 6. 2

  Omarm de romantische kerstsfeer

  Wandel door de sfeervol aangeklede binnenstad van Deventer en omarm het warme gevoel van de feestdagen die in aantocht zijn. Bewonder de bijzondere lichtobjecten en verken de spectaculair aangeklede en verlichte winkelstraten en pleinen.

 7. 1

  Leuke uitjes bij de Wilgenweard

  Bij De Wilgenweard in Nijverdal kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod van sportieve activiteiten en thematische arrangementen. Doe bijvoorbeeld een unieke escape game: Beat The Matrix of speel het Rijkshotel De Nor escape game voor thuis, maak een kerstwandeling met puzzeltocht of doe mee aan puzzeltocht met eigen auto.

Meer verhalen uit Salland