bekijk de video

Alles over fietsen

Salland Fietsland

Zoveel diversiteit aan landschappen binnen fietsbereik in Salland: over de 'bergen' van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, over het platteland of langs de rivier de IJssel. Beleef deze rivier en steek tussentijds over via pontjes/fietsveren en geniet van de prachtige uiterwaarden en stap even af in de historische Hanzestad Deventer.

Op de kaart

Onze fietsroutes

Op een rij

Fietsroutes

Ga erop uit

Fietsarrangementen

Handig om te lezen

Tips & Tricks

Inspirerende verhalen

Pak je fiets en ga!

Op een rijtje

De leukste adresjes

Ontdek onze slingers

De slinger van Salland

Ga op ontdekkingstocht met de fiets door Salland en ontdek de verhalen over de Sallandse landgoederen, boerderijen of de sagen en legenden? Fiets dan de Slinger van Salland. De Slinger van Salland zijn fietsroutes die door Salland slingeren waarbij je meer komt te weten over de geschiedenis en het landschap van Salland. Op dit moment zijn er twee routes gereed die je al kunt fietsen te weten ‘Heks van Lettele’ en ‘Verhaal van landschap en landgoederen’. In het voorjaar van 2021 komen hier nog eens drie routes bij.

Alle slingers van Salland gefietst? Geen paniek, we hebben nog veel meer mooie fietsroutes die door Salland slingeren. Met ons uitstekende fietsroutenetwerk zijn deze routes makkelijk te volgen. Als je van water houdt, raden we je aan om Rondje Pontje te fietsen. Verwonder je over de schoonheid van de IJssel en haar uiterwaarden. Neem een verrekijker mee, want onderweg zie je veel bijzondere vogelsoorten. Geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Fiets dan de Liberation Route. Deze route volgt het pad van de geallieerden. Onderweg kom je oorlogsmonumenten tegen, de Canadese Begraafplaats en het Memory Vrijheidsmuseum. De luisterpalen op de route nemen je mee naar situaties die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de liefhebbers van heide en bossen is het Rondje Sallandse Heuvelrug een must-do. Geniet van de glooiingen in het landschap, maar pas op voor overstekende reeën, zandhagedissen of korhoenders.

Ga naar alle Slingers van Salland

?>
De mooiste foto's

Laat je inspireren