Route-tips

De drie mooiste fietsroutes in Olst/Wijhe om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 1 minuten
 • Home 6839 x bekeken

Olst is ideaal voor avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek per fiets de gemeente Olst-Wijhe! De fietsroute ‘Rondje Pontje Wijhe Heerde Olst’ is een prachtige route die je langs alle mooie “pareltjes” van beide gemeenten voert.

 1. 3

  Liberation fietsroute Salland

  In Salland zijn veel overblijfselen te vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding. Op diverse plekken zijn luisterstenen geplaatst waar een hoorspel te beluisteren is over indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945. Download hier de gratis route en fiets de 62 kilomter lange indrukwekkende route.

 2. 2

  Aspergeroute Deventer-Olst

  Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van landgoederen. Tijdens het aspergeseizoen kunt u onderweg heerlijke asperges kopen bij de telers.

 3. 1

  Rondje Pontje Wijhe Heerde Olst

  De route gaat langs alle mooie ”pareltjes” van beide gemeenten en zijn in een handzaam boekje beschreven. De boekjes zijn te koop bij de informatiecentra en de toeristische infopunten. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek wordt gemaakt bij de ponten van Wijhe en Olst.

Meer verhalen uit Salland