Route-tips

De vijf mooiste fietsroutes in Holten om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 12473 x bekeken

Wie aan Holten denkt, denkt aan Holterberg. Rijssen-Holten beschikt over een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Er is een uitstekend netwerk van gemarkeerde fietsroutes. Hieronder vind je de mooiste fietsroutes in en rondom Holten.

 1. 5

  Fietsroutenetwerk Salland

  Ook in Holten en omgeving kunt u fietsen aan de aan het fietsknooppuntensystemen: simpel en flexibel. Met het gebruik van het fietsenroutenetwerk creëert u een eenvoudig uw ideaal fietsroute, precies afgestemd op úw wensen. U bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving waar u wilt. De fietskaart van het Fietsroute is bij de Tourist Info’s verkrijgbaar of gebruik de online fietsrouteplanner en download gratis je route.

 2. 4

  Pieterpad voor fietsers, etappe Holten-Ommen

  Het is verreweg de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. We hebben het natuurlijk over het Pieterpad, dat een kleine 500 kilometer telt tussen het Groningse Pieterburen en de Limburgse Sint Pietersberg. Maar een maand lang dag in dag uit lopen klinkt niet voor iedereen even aantrekkelijk. Gelukkig is er een alternatief; het Fietserpad! Dezelfde route, net zo mooi, maar toch een stuk sneller. Fiets de etappe tussen Holten en Ommen.

 3. 3

  De ijskoude start van Rijssen-Holten

  De veertig kilometer lange fietsroute met de titel 'De ijskoude start van Rijssen-Holten', is een zoektocht naar 200.000 jaar oude sporen in het landschap. De tocht voert onder meer langs de Holterberg, de Elsenerbeek, de Regge en over de Zuurberg en de Beuseberg. Kortom een bijzondere belevenis.

 4. 2

  Fietsroute Bathmen - Holten

  Ontdek het weidse landschap van het Sallandse platteland. Het startpunt van deze fietsroute is bij het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Bathmen. Tijdens deze 45 kilometer lange route kom je de Dijkerhoekse Molen de Hegeman, Museum Boer en Pothaar tegen.

 5. 1

  Rondje Salland

  Met de haren in de wind en de voeten op de pedalen dwars door Salland met de nieuwe fietsroute van 205 km. Door schitterend natuur, typische Sallandse dorpjes en langs mooie landgoederen. Te lang voor één en dus een hele goede reden voor een (fiets)weekendje of vakantie in Salland.

Meer verhalen uit Salland