Doe-tips

Leukste decemberuitjes

 • Leestijd Leestijd 4 minuten
 • Home 717 x bekeken

Maak van de winter een feest! Van een bezoek aan de boer tot genieten van de lichtjes in de stad; in Salland is er van alles te beleven! Geniet van de natuur en de buitenlucht en ontdek Salland in de winter.

 1. 10

  Winter in Beeldentuin Mariënheem

  Tijdens de Open Deuren Dag worden de winkel, galleries en De Beeldentuin omgetoverd tot een sfeervol en sprookjesachtig decor! Tijdens deze dagen worden de nieuwste trends op woongebied gepresenteerd. Daarnaast kan je ook de uitgebreide collectie van P. Groen Art bewonderen met schilderijen en hedendaagse schilderkunst.

  De Open Deuren Dagen zijn 17 december 2021 t/m 9 januari 2022.

 2. 9

  Lichtjesroutes in Deventer

  De kerstperiode is in aantocht. De heerlijke tijd van het ontsteken van kaarsjes, veel teveel eten, gezellig samenzijn met dierbaren, het geven van cadeautjes en natuurlijk twinkelende lichtjes overal! Omarm het warme, romantische gevoel in de binnenstad van Deventer en wandel door de sfeervol aangeklede straten en langs metershoge verplichte kerstbomen op de verschillende stadspleinen.

 3. 8

  EICAS

  Deze winter kan je ook terecht bij EICAS (European Institute for Contemporary Art and Science). Dit prachtige museum opent volgend jaar volledig zijn deuren, maar is ook nu al open om de nieuwe tentoonstelling te bezichtigen.

  EICAS verwondert. Ze neemt je, geïnspireerd door de Nul- en Zero-beweging, mee langs beelden en sensaties. Ze verandert je manier van kijken, denken en doen. EICAS verrast. Steeds weer. Steeds anders. Deze winter is EICAS vooral trots. Trots om je het werk van Franck Gribling te tonen.

 4. 7

  Verlichte Boerderijen Route Salland

  Op vrijdagvond 17 december en zaterdagavond 18 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een prachtige verlichte boerderijenroute. Tijdens de autotocht kom je langs sfeervol verlichte boerderijen, woningen, (landbouw)voertuigen, landschapselementen en meer. Het belooft een mooie en afwisselende route te worden. Onderweg is een levende kerststal en een spelelement voor kinderen aanwezig.

  Aanmelden is verplicht!

 5. 6

  De hele Kerstvakantie: All-You-Can-Play op Bussloo!

  Dit jaar is de kerstvakantie toch weer een tikkeltje anders. Maar dat neemt niet weg dat je nog steeds leuke dingen kan doen! Boek een van de outdoor activiteiten, zoals minigolf, pitch&putt, voetgolf of huur een E-chopper of een Elektrische step! We zijn de hele Kerstvakantie vanaf 20 december elke dag (behalve 31 december en 1 januari) om 10.30 uur open. Je kunt ook nog genieten van de heerlijke horeca to go.

 6. 5

  IJsbaan - de Scheg

  Trek je schaatsen en handschoenen aan, doe je warme sjaal om en stap op het ijs! Pas op dat je niet valt! De ijsbaan is het gehele seizoen zeven dagen per week geopend. Nieuw dit jaar zijn twee curlingbanen, waar zowel wedstrijdspelers als recreatieve bezoekers kunnen spelen.

 7. 4

  Charles Dickens Kabinet

  Helaas is het Dickens Festijn dit jaar afgelast. Maar niet getreurd, want Dickens is het gehele jaar in Deventer te vinden. Bezoek het Charles Dickens Kabinet op Walstraat nr. 20 en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie aan de hand van de collectie van Emmy Strik.

 8. 3

  “Doe Arrangementen” bij Schuilenburg

  Op 2e Kerstdag (26 december) en 30 en 31 december zijn er leuke “Doe Arrangementen” bij Schuilenburg. Laat de boel de boel en trek er even fijn op uit met elkaar: kies voor de Kerstballentocht of één van de Autopuzzelritten. Of kom genieten van de Brunch- of Borrelplank.

 9. 2

  ‘Winter-Nature Experience’ bij Natuurmuseum Holterberg

  Hoe overleven dieren de winter? Houden ze een winterslaap? Blijven ze hier of gaan ze naar het warme zuiden? Je komt er van alles over te weten tijdens de speciale winter-editie van de Nature Experience van Natuurmuseum Holterberg. De experience begint in het museum waar je een tas krijgt met een plattegrond die je langs allerlei leuke en leerzame opdrachten in het Bos van Daantje Das brengt. Sneeuw kunnen niet beloven maar een leuke dag wordt het zeker bij Natuurmuseum Holterberg!

  Praktische informatie: Dinsdag 28 december 2021 en dinsdag 04 januari 2022. Start tussen 11:00 en 15:00 vanaf Natuurmuseum Holterberg. Reserveren niet nodig.

  Voor meer info: 0548-361979 of info@museumholterberg.nl

 10. 1

  Schemerwandeling Sallandse Heuvelrug

  Wandel 30 december bij het vallen van de avond mee met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug. De zon gaat onder, de natuur komt tot rust. Nachtdieren ontwaken en laten zich misschien nog wel horen of zien!

  Van te voren aanmelden is verplicht!

Meer verhalen uit Salland