Door de ongerepte natuur - 73 km

Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

Fiets door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en proef onderweg de vele verse producten uit de streek. Van huisgemaakte zuivel, (h)eerlijke chocolade tot eerlijk en duurzaam vlees. Vergeet niet een tussenstop te maken bij één van de horeca gelegenheden onderweg om te genieten van de rust, de ruimte èn de lekkerste gerechten.

Op de kaart

Horeca en verblijf langs de route

Ga de uitdaging aan en

Fiets alle Slingers van Salland

Fiets door Salland

Ontdek alle slingers

Verslingerd aan Salland

Inspirerende achtergondverhalen

Ontdek het zelf!

Agrocultuur Salland

Sallanders zijn graag buiten. Op het platteland. Verbonden met de natuur. Dit zie je wanneer je door Salland fietst. Boeren die hun land bewerken. Weilanden waarop koeien grazen. Maak kennis met de agrocultuur. Door boeren die hun bedrijf openstellen om te bezichtigen. Door musea die het agroverhaal vertellen. Door boerderijwinkels die (h)eerlijke streekproducten verkopen. En door restaurants die deze streekproducten bereiden tot een heerlijk gerecht. Kom genieten!

Kom je het logo Salland Boert en Eet Bewust tegen bij een boerderij? Dan neemt deze boerderij deel aan ‘’Salland Boert en Eet Bewust’’. Deze Sallandse boeren willen je graag informeren en inzicht bieden in hun bedrijfsvoering. Dit wordt gedaan door het organiseren van open dagen, excursies, het ontvangen van schoolklassen, de aanwezigheid van een boerderijwinkel of door actief te zijn op social media. De boeren vertellen je graag meer over hun werk. Scan onderweg de QR-code op het bord en kom meer te weten over het bedrijf!

Op de website staan leuke activiteiten vermeld die op de boerenbedrijven plaatsvinden.

In samenwerking met: