Op smaaksafari

Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge in Salland

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 3189 x bekeken

In Salland zijn drie Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Deze routes laat de fietser kennismaken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal. Onderweg bieden streekproducenten hun lokale lekkernijen aan.

De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.

 1. 3

  Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

 2. 2

  Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham.

 3. 1

  Smaak en Vermaak Markelo

  Deze route laat u kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen en kastelen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen.

Meer verhalen uit Salland