Doe-tips

Ontdek alles op en om de boerderij in Salland

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 2358 x bekeken

Op de boerderij valt van alles te beleven. Leer hoe alles werkt, hoe de boer zijn dag doorbrengt en misschien mag je zelfs helpen! Of kom gezellig knuffelen met de koeien, varkens en andere dieren die op de boerderij wonen. En vergeet niet om in de boerderijwinkel de lekkerste streekproducten te scoren!

 1. 4

  Koe in de kost

  Op deze boerderij in Overijssel kun je origineel overnachten. In het weiland tussen de koeien! Je verblijft in duurzame en zeer comfortabele (eco) Grondulows, maar dan wel zonder televisie. Zo kom je echt tot rust! Daarnaast hoort bij jouw vakantiehuisje ook een ‘eigen’ koe en mag je écht meehelpen met allerlei boerderijactiviteiten.

 2. 3

  Rosahoeve

  Ambachtelijk boerenijs gemaakt van de melk van eigen koeien. In de ijssalon op onze boerderij kun je terecht voor een ijsje, sorbet of koffie met gebak. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin neem jij plaats op het terras. Op zondag kun je een kijkje nemen in de stallen.

 3. 2

  Landbouwmuseum de Laarman

  Op een speelse en educatieve manier wordt in beeld gebracht waar ons voedsel vandaan komt. Zoals de verschillende graansoorten voor brood en voor welke producten melk wordt gebruikt. Welke voeding hebben wij nodig om te leven en welke smaken herkennen wij? Gecombineerd met de grote collectie oude landbouwwerktuigen wordt de link gelegd tussen het verbouwen van voeding vroeger naar de voeding van vandaag. Reis mee van bord naar boer!

 4. 1

  De Maathoeve

  Kom boer-gondisch genieten in een ongedwongen sfeer op ons boerenerf en geniet van de Sallandse gastvrijheid in een van onze accommodaties, voor een gezellige dagje uit of een meerdaags verblijf. Streekproducten proeven op het buffet, koken met streekproducten in onze kookstudio of stel met streekproducten een uniek pakket samen in onze landwinkel... Het kan allemaal bij de Maathoeve.

Meer verhalen uit Salland