Geheime recepten
Asperge Tompouce
- Leestijd 2 minuten
- 2946 x bekeken
Een heerlijk nagerecht, de asperge tompouce. Gerecht is voor 8 personen, bereidingstijd 30 minuten.
Welke ingrediënten heeft u nodig?
- 8 plakken bladerdeeg
- 250 gram mascarpone
- 17 gram custard
- 2 eierdooiers
- 500 ml water
- 1 ei
- 8 asperges
- 250 ml melk
- 50 gram suiker
Hoe maakt u uw asperge recept klaar?
- Laat het bladerdeeg ontdooien en prik er met een vork gaatjes in
- Klopt het ei en bestrijk de plakken bladerdeeg. Strooi een beetje suiker over het bladerdeeg
- Snijd de bladerdeegplakken doormidden en bak ze in een oven op 180 graden zo’n 12 minuten. Laat ze de daarna afkoelen
- Kook de asperges ong. 10 minuten beetgaar in water met een beetje suiker
- Laat de asperges afkoelen
- Breng 225 ml melk aan de kook
- Meng custard met 50 gram suiker, de eierdooiers en de rest van melk
- Giet de kokende de melk bij de massa. Roer goed en laat het mengsel inkoken totdat het dikkere banketbakkersroom wordt. Laat goed afkoelen
- Meng de mascarpone in stappen met de afgekoelde crème de cassis
- Breng de creme de cassis aan de kook en bind met bindmiddel zodat het siroop wordt.
- Leg een plakje bladerdeeg op een bord. Spuit de room op de bladerdeeg met een spuitzak
- Leg de in plakjes gesneden asperge op de room
- Dek af met bladerdeeg
- Herhaal stap 11, 12 en 13. Bestrooi eventueel met poedersuiker
- Schenk crème de cassis siroop op het bord naast de tompouce
Eet smakelijk!