Doe-tips

Met z’n tweeën Salland verkennen? Dan hebben we leuke tips voor jou.

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 4685 x bekeken

Wil je er met z’n tweeën even heerlijk tussenuit? Genieten van de natuur en cultuur? Kom dan Salland ontdekken. Hier kun je in alle rust genieten van verschillende landschappen, gemoedelijke dorpjes en lekkere streekproducten. Er zijn vele leuke uitstapjes mogelijk in deze prachtige en rustgevende regio. Hieronder geven we je een aantal tips.

 1. 9

  Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

  In alle seizoenen is het wandelen op Sallandse Heuvelrug een aanrader. Dit Nationaal Park heeft één van de grootse aaneengesloten heidegebieden van Europa en is zeer geliefd onder wandelaars. De Sallandse Heuvelrug heeft bijzondere flora en fauna en er zijn grote hoogteverschillen. Een wandeling zal nooit saai zijn!

 2. 8

  Cultuur snuiven in een museumboerderij

  Ja je leest het goed, in Salland zijn er diverse boerderijen die zijn ingericht als een museum. In zo’n museumboerderij krijg je inzicht over hoe de cultuur en het landschap van Salland is ontstaan. Een bijzonder uitje om met elkaar te ondernemen.

 3. 7

  Proef de streekproducten

  Streekproducten zijn het hele jaar door verkrijgbaar en te proeven op diverse locaties in Salland. Maak tijdens een fietstochtje een stop bij één of meerdere ondernemers met verse streekproducten. Geniet bijvoorbeeld op een warme dag van ambachtelijk gemaakt ijs.

 4. 6

  Ontdek de Duursche Waarden

  Het natuurgebied de Duursche waarden is nog niet zo bekend, maar zeker de moeite waard om met elkaar te bewonderen. Het rivierenlandschap ligt langs de IJssel en bestaat uit moerassen, rivierdammen en bos. Door dit gebied loopt ook een mooie wandelroute: de Ruige Route, waarbij laarzen/waterdichte schoenen worden aangeraden. Tip: neem je verrekijker mee om de vele vogels en andere dieren te spotten.

 5. 5

  Varen over de IJssel

  Wist je dat je prachtig kunt varen over de IJssel? Ervaar het zelf en huur een bootje bij één van de rederijen of steek over met één van de pontjes. Dan kun je het wandelen of fietsen combineren met een tochtje over het water.

 6. 4

  Smaakfietsroutes Reggedal

  Samen fietsen en genieten, dat kan met de 3 smaakfietsroutes in het Reggedal. Maak op de fiets kennis met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden. En onderweg smikkelen van de lokale lekkernijen die je aangeboden wordt door de streekproducenten.

 7. 3

  Historie van Hanzestad Deventer

  Ook leuk is om al wandelend de eeuwenoude Hanzestad Deventer te ontdekken. Struin samen door de straten met historische gebouwen of laat je rondleiden door een gids.

 8. 2

  De mooiste en lekkerste picknickplekken

  Een dagje samen genieten van een lekkere picknick op een mooie plek in Salland, zoals op een landgoed of bij een kasteel. Even ontspannen van alle activiteiten en je laten verrassen met al het lekkers uit een picknickmand. Vele ondernemers hebben voor jullie diverse picknickmanden samengesteld: met zoete lekkernijen, voor tijdens het borrelen, of gewoon met broodjes.

 9. 1

  Overnachten in een B&B

  Bovenstaande tips zijn maar een greep uit wat je allemaal kunt doen en beleven in Salland. Je zult je echt niet snel vervelen. Plak er daarom één of meerdere dagen aan vast met een overnachting. Bijvoorbeeld in een knusse B&B, omgeven door een wijngaard. Of maak een klein rondreisje en ontdek zo ook de gastvrijheid van meerdere B&B’s.

  Liever een camping of een andere accommodatie? Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Salland.

Meer verhalen uit Salland