Doe-tips

Surivaltraining en mountainbiken in Salland

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 2756 x bekeken

Survival training

Op een drafje naar de atletiekbaan, tot zover kwam het ons allemaal bekend voor. Eenmaal bij de baan staan we oog-in-oog met een soort survival ‘station’. Een crossfit ‘rig’ zeg maar, alleen dan buiten: balken, touwen, netten, het ziet er indrukwekkend uit. Na een stevige warming-up leer ik van trainster Marian eindelijk hoe ik sierlijk door die touwen moet manoeuvreren (yeah, in my dreams), hoe ik snel van balk naar balk kan springen (uhuh) en hoe ik mezelf aan de monkey bars van tree naar tree moet slingeren (oké, dat lukt serieus best aardig). In ieder geval is snel duidelijk dat techniek wel ‘een dingetje’ is en dat je met brute kracht alleen niet overleeft, om maar in termen van het survivallen te blijven.

We hangen aan zijn lippen wanneer hij vertelt over de Goldrush Survivalrace. Een race van 8 uur, waarin je als duo zowel fysiek als mentaal aan diverse uitdagingen wordt blootgesteld. Survival with mind and muscle dus! Mocht je niks te doen hebben op 26 november, dan kun je je dus altijd nog met een mede-gekkie inschrijven voor de koudste en zwaarste survivalrace die ons land rijk is. We schieten na de survival training ook nog heel even met een SUP De Regge op. Gewoon, omdat het kan! Anyway, deze sportieve avond is de perfecte start van het weekend!

Salland survivalrun
Salland survivalrun

Mountainbiken

Mountainbiken… Dat vind ik echt te gek. Bij De Huttert staat de familie Rensen ons al op te wachten. Dochter Lyan en haar vriend nemen ons mee naar de fietsen en leren ons eerst (thank god!) hoe we goed moeten remmen. Dat is niet alleen een kwestie van je rem inknijpen, maar ook je gewicht naar achteren verplaatsen. We oefenen er flink op los en ik hoop van harte dat ik deze net nieuw geleerde technieken ook kan toepassen in een panieksituatie ;-) Lang verhaal kort: het is te gek! We fietsen door de bossen, scheuren over paadjes, klimmen de heuveltjes op en sjezen er vervolgens weer af.

Zelfs als we bij ‘De Kuil’ komen weet Lyan ons zo ver te krijgen (lees: te motiveren en coachen) dat we er ook daadwerkelijk doorheen rijden. Whoei, niet gek voor iemand met een beroerde fietscoördinatie! Na een dikke 2 uur is het weer tijd om verder te gaan. Maar niet voordat mama Rensen ons volledig ‘volpropt’ met een gezonde en volledig zelfgemaakte lunch. “Dag familie Rensen, wij komen zeker nog eens terug!”

Smaak

We laten de rest van de dag niet onbenut om diverse landwinkels in de omgeving te bezoeken, koeien te aaien, de markt in Nijverdal te bezoeken en (natuurlijk!) asperges te eten!

Waarom Salland volgens Madelon?

Salland leent zich namelijk bij uitstek voor een sportieve of actieve (mini)vakantie. Wat kun je zoal doen in Salland op sportief gebied? - Hardlopen - Fietsen - Wandelen - Kanoën - Suppen - Zwemmen - Survivallen en ga zo nog maar even door.....

Wij weten één ding zeker. We gaan vaker voor een (mini-)vakantie naar Salland. Vooral voor natuurliefhebbers en (buiten)sporters – yep, that’s us! – is het een waar walhalla. En dat op slechts 2 uurtjes rijden!

Meer verhalen uit Salland