Door modder en zand

Mountainbiken

Salland staat onder fanatieke mountainbikers bekend om zijn prachtige mountainbikeroutes. Volgens velen zelfs de beste van Nederland. Vanuit het MTB-netwerk Salland heb je verbinding met het MTB-netwerk Twente en met de MTB-routes in de Achterhoek. Kortom, Salland is het fietsparadijs voor mountainbikers! Tip: start bij het Wechelerveld in Deventer. Hier starten 4 mooie MTB-routes die in verbinding staan met routes op de Sallandse Heuvelrug en de Achterhoek.

Op een rij

Mountainbikeroutes

Kies je favoriete route

MTB routes door Salland

Voor ieder wat wils

Inspiratie voor MTB-ers

Inspirerende verhalen

Je verveelt je nooit

Salland; ideaal vertrekpunt voor je MTB-tocht

Niets mooier om met je vrienden of vriendinnen een weekend weg te gaan om lekker te mountainbiken. Je energie even kwijt kunnen na een werkweek. De adrenaline die door je lijft giert bij een afdaling of wanneer je over een uitdagende singletrack je sporen achterlaat. De pijn in de kuiten die je voelt wanneer je een pittige klim trotseert. Salland is dan de regio om te gaan mountainbiken. Hier vind je de mooiste MTB-routes van Nederland. En nog mooier; deze routes zijn met elkaar verbonden waardoor je tientallen kilometers kan mountainbiken.

Deventer mountainbikestad

Dat had je niet verwacht he? Naast een historische Hanzestad is Deventer ook een goede uitvalsbasis voor je mountainbikeweekend. In Deventer starten vier MTB-routes die je meenemen door een deel van Deventer, maar ook door de omliggende regio’s waar je geniet van de natuur. Deze routes zijn ook nog eens verbonden met de routes op de Sallandse Heuvelrug en de Achterhoek. En als je terug bent ga je Deventer in om een terrasje te pakken op de Waag. Of verblijf in het buitengebied van Deventer en geniet van de rust en ruimte om je heen. Stichting MTB Salland zorgt voor deze veilige, goed onderhouden en aantrekkelijke MTB-routes. Zo dragen zij bij aan meer fietsplezier van de mountainbiker in Salland.