Door modder en zand

Mountainbiken

Salland staat onder fanatieke mountainbikers bekend om zijn prachtige mountainbikeroutes. Volgens velen zelfs de beste van Nederland. Dit komt door het uitstekende mountainbikenetwerk dat wordt onderhouden door vele vrijwilligers. Binnen het mountainbikenetwerk zijn verschillende routes uitgezet. De één wat pittiger dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde gemeen; je wordt uitgedaagd in een mooie omgeving. Daarnaast is Salland een ideale uitvalsbasis voor de fanatieke mountainbikers die meerdere tochten willen maken. Vanuit het MTB-netwerk Salland heb je verbinding met het MTB-netwerk Twente en met de MTB-routes op de Veluwe. Kortom, Salland is het fietsparadijs voor mountainbikers!

Op een rij

Mountainbikeroutes

Kies je favoriete route

MTB routes door Salland

Voor ieder wat wils

Inspiratie voor MTB-ers

Inspirerende verhalen

Je verveelt je nooit

De beste MTB routes

de top 10 lijstjes van beste MTB-routes van Nederland. De route in Hellendoorn kreeg in 2017 zelfs de Gouden Schop, omdat het door het publiek werd uitgeroepen tot beste route van Nederland. We kunnen dus wel stellen dat Salland een must-visit regio is voor de mountainbiker. Wat maakt Salland zo aantrekkelijk om te mountainbiken? Ten eerste uiteraard de natuur. Je crosst over smalle bospaadjes door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Door de vele klimmetjes die aanwezig zijn, is het uitdagend en ga je je kuiten goed voelen.

Vergeet niet te genieten van de omgeving terwijl je afziet op je mountainbike! Daarnaast worden de mountainbikeroutes door vrijwilligers goed onderhouden. Om de paar dagen worden de routes nagelopen en wordt de route optimaal geprepareerd, zodat jij veilig kan mountainbiken. Door het goede mountainbikenetwerk kun je ook meerdere routes aan elkaar koppelen. Een andere reden om in Salland te mountainbiken is de variatie. De ene route heeft pittige klimmetjes, veel uitdagende singletracks en afdalingen waarbij je techniek en stuurmanskunst worden getest. Terwijl een andere route weer wat vlakker is waardoor je meer snelheid kan maken. Ieder kan op zijn eigen niveau mountainbiken.