Doe-tips

Tips voor de meivakantie

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 330 x bekeken

Weet jij al wat je in de meivakantie gaat doen? Wij hebben alvast de leukste Sallandse tips voor jou op een rij gezet. Haal alles uit je meivakantie met deze coronaproof activiteiten voor jong en oud. Van boeren excursies tot toeren over de Sallandse 'bergen'. Geniet van de natuur tijdens je ontdekking naar alles wat Salland te bieden heeft.

 1. 9

  Bosspel Herberg de Pas

  Ga de uitdaging aan ontdek het geheim van de Oude Herberg. Speel samen het bosspel en kraak de code om de verdwenen schatkist te vinden. Om de code te kraken moet je kaartlezen, speuren, puzzelen en rekenen! Alleen met de juiste code is hét geheim van de Oude Herberg te vinden. Wie vindt de schat als eerste?

 2. 8

  De Maathoeve

  Nog geen plannen voor de meivakantie? De maathoeve heeft genoeg coronaproef uitjes voor jou op een rij staan. Van avontuurlijk tot gewoon gezellig. Ga op expeditie met het hele gezin en bezoek boerderijen, volg het avonturenpad, doe een boerenquiz, bingo of ga op skelterpuzzeltocht.

  Kijk hier de promovideo voor een impressie van de maathoeve

 3. 7

  Pitch & Putt

  Sportief plezier bij Pitch en Putt. Ontdek de activiteiten en speel samen de spellen. Van golven, tot lasergamen, golfvoetbal en er is zelfs een escaperoom. Ontdek het zelf!

 4. 6

  De Wilgenweard

  Ontdek de avontuurlijke activiteiten bij de Wilgenweard. Ga avontuurlijk toeren in de kioti. Rij met hulp van de GPS, deels off-road routes en rij door de prachtige omgeving van Salland. Of gebruik je kennis en los het kompasmysterie op die zich in de bossen van Sallandse Heuvelrug afspeelt.

 5. 5

  Asperge Diner on tour

  Ontdek Salland in 1 dag! Volg de prachtige route maken langs de IJssel, de adellijke havezaten en de prachtige heidevelden van de Sallandse heuvelrug. Onderweg kom je langs 4 gerenommeerde restaurants die in totaal 5 heerlijke gerechten zullen presenteren. Te boeken op elke zaterdag en zondag tot en met 30 mei

 6. 4

  De Leeren Lampe

  Kom langs bij Leeren Lampe en ontdek Salland. Huur een Elektrische Chopper of tuk tuk en kom gezellig toeren. Ontdek de verscheidenheid van natuur en voel je vrij.

 7. 3

  Landgoed Schuilenburg

  Gezellig met het gezin op pad, met een mooie route in het vooruitzicht. Kraak lastige puzzels en geniet onderweg van de natuur. Start jouw autopuzzeltocht bij Landgoed Schuilenburg waar je het routeboekje ophaalt en ook een heerlijke picknicktas voor onderweg.

 8. 2

  Wandelen

  Ga op verkenning door Salland met de wandelroutes. Wandel door de historische Hanzestad Deventer of langs de pittoreske dorpen. Wanneer je liever door een groene omgeving wandelt zijn, dan zit je in Salland goed, we hebben ze in overvloed! Ontdek de mooiste plekken.

 9. 1

  Fietsen

  Kom fietsen en slinger door Salland. Ga op ontdekkingsreis langs landgoederen, kastelen en neem een kijkje achter de luiken of fiets over de ‘bergen’ van de Sallandse Heuvelrug en geniet van de vergezichten. Slinger door Salland met deze fietsroutes.

Meer verhalen uit Salland